Instroom

Seppe Nobels start begin juni 2021 samen met Chris Bryssinckx, Arne Cremers en de stad Antwerpen met een nieuw project in de Antwerpse haven. In restaurant Instroom serveert hij samen met anderstalige nieuwkomers een fusion kitchen 2.0 met een unieke basis. Want Seppes nieuwe souschefs hebben twee zaken gemeen: ze kunnen allen goed koken én ze zijn allemaal hun thuisland ontvlucht, op zoek naar een betere toekomst. Seppe en zijn multiculturele en, vooral, multiculinaire brigade koken in Instroom nu de signatuurgerechten die deze vluchtelingen mee naar Antwerpen hebben gebracht. De gerechten die ze als kind of tiener leerden koken, die hun ouders en grootouders nog altijd maken, en die ze na hun vlucht misschien nooit meer in eigen land zullen kunnen proeven. Maar dat koken doen ze dus wel façon Seppe Nobels. En dat betekent enerzijds met respect voor de Belgische ingrediënten, producten en technieken, én anderzijds met wortels in de (eigen) Afrikaanse, Aziatische… culinaire tradities. Eten in restaurant Instroom wordt dus niet enkel een culinaire, maar ook een heel erg persoonlijke reis.