Een biografie

2023

  • Seppe ontvangt een groene Michelinster* voor zijn Instroom Academy.
  • In februari 2023 opent een nieuw ‘Restaurant Misverstand’ de deuren (VRT).

2022

  • Seppe krijgt De Prijs van de Gelijkheid: Mensen die iets wezenlijks veranderen in de samenleving, in hun buurt of in het publieke debat. Mensen die voor dialoog kiezen, en niet voor het grote gelijk. Mensen die maatschappelijke pijnpunten durven aanduiden, maar weigeren om in cynisme te vervallen. Mensen die verbinden.
  • Seppe opent, samen met Dieter Coppens, de deuren van Restaurant Misverstand. Een restaurant met personeel dat de diagnose jongdementie heeft.
  • Seppe krijgt een ereteken op 11 juli van de Vlaamse Regering: Als erkenning van zijn uitzonderlijke verdiensten die hebben bijgedragen aan het positieve imago en de uitstraling van Vlaanderen.
  • Gault & Millau “Culinary Innovators” awards: Seppe wint de Education Award en Philosophy award voor Instroom Academy en is de enige academie in Europa die in de Gele Gids staat, Gault & Millau.
  • Michelin Gids: Instroom Academy krijgt een Bib gourmand voor uitzonderlijke prijs-kwaliteit verhouding.

2021

  • Seppe wordt door Weekend Knack verkozen tot Mens van het Jaar.
  • Seppe wint als eerste Belg ooit Het Gouden Kookboek, de meest prestigieuze culinair-literaire prijs van het Nederlandse taalgebied.
  • Seppes’ Instroom Academy krijgt van Gault Milau meteen 13/20. Quote: ‘Een heerlijke nieuwkomer en meteen een koksmuts’.
  • Seppe krijgt een groene Michelinster * voor zijn op groenten geïnspireerde keuken en duurzame filosofie.
  • Seppe opent zijn nieuwe restaurant: Instroom, aan de Scheldebocht in Antwerpen.
  • Seppes vijfde boek verschijnt: Een kookboek (uitgeverij Lannoo).

2020

  • Seppe wordt in België verkozen tot Culinaire persoonlijkheid van het jaar.
  • Seppe wordt opgenomen in de orde van The Mastercooks of Belgium.
  • Seppe wordt één van de vier masterchefs van ‘Taste of the world’, het grootste digitale festival ter wereld.
  • Seppe is Head Chef op het Belgisch koninklijk diner in de Hotelschool te Koksijde
  • Seppe wordt door de Hotelschool van Koksijde gelauwerd als Ambassadeur van het jaar
  • Seppe wordt als enige Belgische chef opgenomen in het kookboek ‘Wild Kitchen’, een “… ode aan de vernieuwende chefs van vandaag die respect hebben voor duurzaamheid…’ (Uitgeverij Thames and Hudson)

2019

  • Graanmarkt 13 figureert in de prestigieuze lijst ‘50 Best’: het restaurant wordt toegevoegd aan de lijst ‘50 best to watch (discovery)
  • Seppe is Head Chef en culinair curator op Paradise city, het meest duurzame festival ter wereld (+ 200.000 bezoekers)
  • Seppe geeft samen met Peter de Clercq, voormalig wereldkampioen BBQ, het Grillmasters-kookboek uit
  • Graanmarkt 13 wordt toegevoegd aan de (wereldwijde) Top 100 Best Vegetables Restaurants, van We’re Smart World.

2018

  • Seppe is samen met Peter De Clercq host van het cooking reality format ‘Grill Masters’ (VIER).
  • Seppe maakt ‘Het Bord van Morgen’, een 7-delige gelauwerde reeks over de voeding en eetcultuur van de toekomst. (Canvas, Culinary Innovation Award).
  • Seppe is gastchef tijdens de opening van de Breugel-tentoonstelling in het Kunsthistorisches Museum te Wenen.

2017

  • Seppe is Head Chef van het B-eat restaurant van Seppe Nobels op het Tomorrowland-festival
  • Seppe is Head Chef van het Internationaal Jazz Festival Middelheim & Gent
  • Seppe is Head Chef van de Koninklijke Lunch, aangeboden door de Belgische Koning Filip aan Indische en Belgische Ministers tijdens het officiële Staatsbezoek, New Delhi, India.
  • Seppe is Head Chef van het Koninklijk diner, aangeboden door de Belgische Koning Filip en Koningin Mathilde in New Delhi, India, voor hun huwelijksverjaardag (750 gasten).
  • Seppe staat in Charlie’s top 25 van meest invloedrijke Belgen ter wereld.
  • Seppe is Head Chef van het Hermes Worldwide Year.

2016

  • Graanmarkt 13 is het hoogst genoteerde restaurant van de Benelux in de Gault & Millau-lijst van de 25 Beste Groenterestaurants ter Wereld.
  • Seppe is Head Chef van het Tomorrowland Festival-restaurant
  • Seppe publiceert zijn derde kookboek: ‘Greens that taste like Friendship’, (Award ‘Beste Vegetarische boek’ door Gourmand Cookbook Awards)
  • Seppe begint zijn samenwerking met Hotel Santa Clara 1728, in Lisboa, Portugal. Hij wordt er permanent culinair adviseur. Santa Clara 1728 wordt bekroond als beste nieuw hotel van de wereld (Wallpaper 2018), en staat in De top 50 van de Wereld van Condé Nast Traveler Magazine
  • Seppe geeft kookdemonstraties in het Museum für Moderne Kunst (Frankfurt, Duitsland)
  • Seppe geeft een kookdemonstratie op het hoofdpodium van de Rolling Pin Chef Days (Graz, Oostenrijk)

2015

  • Seppe wordt verkozen tot Best Young Chef in de San Pellegrino-gids
  • Seppe wordt lid van de North Sea Chefs, een culinaire beweging die onbekende Noordzeevis en bijvangst promoot.
  • Seppe publiceert zijn tweede kookboek: ‘Vegetables that sparkle the conversation’.

2014

  • Seppe wordt verkozen tot Beste Groentechef van de Benelux door Gault & Millau and We’re Smart.

2013

  • Graanmarkt 13 krijgt de prijs voor het ‘Meest Inventieve Restaurant van België’ (Pittig Magazine).

2010

  • Seppe opent zijn eerste eigen restaurant als Chef, Graanmarkt 13, en dat samen met zakenpartners Ilse Cornellisen en Tim van Geloven.
  • Seppe wordt lid van de Flemish Kitchen Rebels, een initiatief van de Vlaamse Dienst voor Toerisme om de Vlaamse keuken wereldwijd te promoten

2009

  • Seppe publiceert zijn eerste kookboek: ‘Seppe’s kookboek voor kids”

2007

  • Seppe is Chef in het populaire kinderprogramma ‘De Wereld van K3’, dat zowel in België als Nederland te bekijken is.

2005

  • Seppe wint 4 van de 6 belangrijkste prijzen tijdens de wedstrijd ‘Best Junior Chef