Food-filosofie

In Seppes’ keuken spelen groenten geen bijrol, maar een absolute hoofdrol. De andere codewoorden om de keuken van Seppe Nobels te omschrijven zijn: organisch, seizoensgebonden, met respect voor natuurlijke smaken en regionale of lokale producten, en met respect voor duurzaamheid. Die food-filosofie leverde Seppe in 2021 een Groene Michelinster op.

Koken is voor Seppe dan ook onlosmakelijk verbonden met de plek waarin hij leeft en werkt. Elke dag gaat hij in die omgeving op zoek naar de beste producten. Daarom had Graanmarkt 13 een eigen stadslandbouwproject op het dak, met meer dan 100 verschillende kruiden, met onbekende groentesoorten, met bijenkorven ook. Ook in La Chapelle zal Seppe die filosofie doortrekken: in de velden en wouden rondom het domein teelt hij groenten en kruiden die meteen in de keuken gebruikt kunnen worden.

Maar Seppe interpreteert duurzaamheid ook op een heel andere manier. Met zijn vernieuwende aanpak in de Instroom Academy – zijn culinaire werk daar met vluchtelingen en asielzoekers – helpt hij de horecasector ook aan nieuwe talenten én biedt hij anderstalige nieuwkomers van over de hele wereld een nieuwe toekomst. Het is de ultieme stap in de duurzame en sociale gastronomie die Seppe beoogt.