Foodtours

Wie nieuwsgierig is naar méér Seppe Nobels, kan vandaag al terecht in Anthisnes, in La Chapelle. Daar geeft Seppe op zaterdag soms al rondleidingen, heuse foodtours, waarin hij gasten de principes van zijn duurzame keuken uitlegt. Dat gaat van zelf honing oogsten over het bezoek aan lokale bioboeren tot wildpluk in de wouden rondom het kasteel.

Seppe is er namelijk van overtuigd dat niet enkel foodies, maar ook gewone gasten de chef niet langer alleen maar in zijn keuken willen bezig zien, maar ook ervaringen met hem willen delen. Daarom wil hij nog véél verder gaan met het principe van die foodtours. Hij wil op regelmatige basis gaan oogsten met gasten, en gaan wildplukken. Kortom: hij wil mensen tonen hoe de ingrediënten die hij in zijn gerechten gebruikt, geteeld, gekweekt of gevangen worden.

En dat wil Seppe niet enkel in eigen land doen. Zijn samenwerking met Hotel Santa Clara 1728 in Lissabon heeft hem het Portugese culinaire erfgoed leren kennen. De keuken, ingrediënten en wijnen van Portugal hebben Seppe geïnspireerd tot het ontwerpen van een vierdaagse foodtour in de omgeving van Lissabon.

Wie interesse heeft in die foodtours, kan via deze site contact opnemen.