seppenobels_kruiden25

Leren

Seppe Nobels (°1982) deed als kind al wat van een kok verwacht mag worden: hij roerde graag in de potten van zijn moeder. Het culinaire vak leerde hij in hotelschool Ter Duinen (Koksijde) en op stageplaatsen zoals Folliez (Mechelen), Maison du Cygne (Brussel), Villa Bellerose (Saint-Tropez) en Osteria La Loggia (Sienna). Hij begon zijn professionele parcours in restaurant Absoluut Zweeds en ontdekte de Frans-Provençaalse keuken bij Wout Bru in Bistrot d’Eygalières. Op zijn 22ste nam hij deel aan de wedstrijd “Beste Juniorkok van België” waar hij vier hoofdprijzen behaalde.

Creëren

Na zijn terugkeer uit de Provence, startte Seppe met een eigen project dat gastronomie aan huis brengt. Met Nobelsdining verzorgt hij sindsdien zowel kleinschalige woonkameropdrachten als evenementen voor grote nationale en internationale bedrijven (Verelstindustriebouw, Lee, Wrangler, Kipling, Renault, Makro-Metro, Studio100, Atag, Siematic …). Nobelsdining bracht hem de voorbije jaren van Moskou tot in Tokio, maar ook op het World Economic Forum in Davos en bij straatkinderen in Rio De Janeiro. In 2007 verscheen ‘Seppe de kok’ in het tv-programma De wereld van K3. Hij bereidde er samen met kinderen eenvoudige en creatieve gerechtjes en schreef vanuit die ervaring Seppe’s kookboek voor kids. U kan dit boek hier bestellen.

Inspireren

Koken is voor Seppe onlosmakelijk verbonden met de omgeving waarin hij leeft en werkt. Elke dag biedt een nieuwe  uitdaging om samen met andere gedreven mensen op zoek te gaan naar de beste producten uit Antwerpen omgeving. Zijn eigen stadshoning is niet meer weg te denken uit zijn dagelijks evoluerende pure keuken, een keuken van de essentie waarin hij ook rekening wil houden met de ecologische voetafdruk. Producten komen dan ook liefst uit de streek of rechtstreeks uit de eigen tuin. Daarom heeft Graanmarkt 13 een eigen stadslandbouwproject op het dak met meer dan 100 verschillende kruiden en minder bekende groentensoorten. Seizoensgebonden ingrediënten zoekt Seppe bij lokale boeren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Seppe werd verkozen tot beste groentenchef van Vlaanderen. Respect voor het product en voor natuurlijke smaken bepalen de visie van Seppe’s keuken. Zo kiest hij bijvoorbeeld resoluut voor Noordzeevis, liefst zelfs nog de minder bekende bijvangst.

 

Seppe-Nobels-Flanders_Kitchen_Rebels-logoSeppe-Nobels-North_Sea_Chefs-logo       Seppe-Nobels-SanPellegrino-logo